Speciale aanbieding: Sagaris 001

Sagaris 001 rear
Na enige tijd bij Munsterhuis te koop hebben gestaan voor het astronomische bedrag van bijna € 100.000 (!), heeft deze TVR Sagaris nu voorlopig onderdak gevonden bij Louwman, in het voormalige Hessing-terrarium langs de A2 ter hoogte van Utrecht.

Louwman_A2_Utrecht nacht
Deze enige nog in Nederland aanwezige, linksgestuurde Sagaris – de tweede, een rode, heeft in België een nieuw tehuis gevonden – is destijds nieuw (catalogusprijs: iets meer dan 116.000 pegels) door importeur Nimag geleverd aan Europart, voor promotiedoeleinden.

Sagaris 001 frontangle
De kleur heet officieel ‘Chameleon Orange’ en in zijn eerste leven was deze Sag uitgerust met gele (…) spider-velgen. De tweede eigenaar was een particulier, die (uiteraard) niet alleen alle bestickering liet verwijderen, maar ook de gele velgen verving voor de huidige antracietkleurige exemplaren. Ook was de neus van de auto destijds voorzien van polyester neusbescherming, om steenslagschade te beperken.

Sagaris 001 top

Bij Louwman, na het faillissement van Hessing de nieuwe eigenaar van het prestigieuze pand langs de A2, is de prijs van deze TVR Sagaris inmiddels gedaald van € 84.500 naar € 79.500. Nog steeds een pikante prijs, als je bedenkt dat je voor een kleine middenklasser minder in het moederland een even fraai exemplaar kan vinden, zij het met het stuur aan de ‘verkeerde’ kant.

Sagaris 001 interior

We kunnen alleen maar hopen dat door deze hoge prijs de auto niet gedoemd is om in het autohandelcircuit te blijven rondspoken, zoals een zekere, rode Cerbera. Een collectors item als deze Sagaris hoort namelijk bij een liefhebber thuis.
Zou het niet mooi zijn als deze unieke TVR bijvoorbeeld jaarlijks op het circuit van Zolder zou verschijnen, in het gezelschap van een zeker TVR Car Club Holland redactielid?

just keeping the dream alive…

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: