mijn TVR

Al sinds mijn luiertijd is de liefde voor auto’s bij mij aanwezig, evenals de wensdroom om mezelf ooit eens eigenaar te kunnen noemen van een echte sportwagen.
Jarenlang was ik in de veronderstelling dat een Porsche de sportwagen was die-ik-ooit-hoopte-te-bezitten, ook al wist ik dat dit (financieel gezien) een wensdroom zou blijven.
Totdat ik in 1999 in een editie van AutoVisie een artikel las waarin de spijt werd uitgesproken dat we in ons land verstoken moesten blijven van (linksgestuurde) TVR Cerbera’s, een van de spannendste auto’s afkomstig van het Britse eiland. Ook werd in een kader verder ingegaan op TVR als merk.

Op dat moment had ik ‘heT ViRus’ te pakken.

Ik wilde absoluut meer weten over deze spannende auto’s en kwam tijdens mijn zoektocht in contact met de voorzitter van de TVR Car Club Holland. Voor ik het wist was ik lid van de club en bevond mij bij mijn eerste clubbijeenkomst – de Natter ’n Noggin in november 2001 – al meteen midden tussen diverse grommende 6- en 8-cilinder TVR’s. En toen ik vernam hoe ‘betaalbaar’ sommige van deze auto’s waren, besloot ik alles op alles te zetten (in alle redelijkheid) om mijn droom te verwezenlijken. Waar een wil is, is een weg en in 2006 kon ik mijzelf eigenaar noemen van een TVR S3C in de kleur Ash Metal Green.
Ik had deze TVR gekocht bij The Gallery in Brummen, en omdat mijn zoontje daar diverse ‘Brum’s’ zag, was de bijnaam – geen ongewoon verschijnsel in TVR-kringen – ‘Brum’ voor mijn TVR een feit.

Brum vliegveld Lelystad

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: